Zaterdag 11 en zondag 12 mei opent ook de Bökkers Mölle in Olst haar deuren

Iedere tweede zaterdag (en zondag) in mei is het ‘Nationale Molen- en Gemalendag’. Een jaarlijkse dag sinds 1972 waarop meer dan 600 wind- en watermolens en gemalen geopend zijn voor het publiek.

Molens hebben eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van ons land. Niet voor niets is het beeld van de molen iconisch voor Nederland. En al hebben bijna alle molens hun economische functie verloren, ze zijn nog steeds op veel plekken draaiend te bewonderen. Een uitzondering daarop vormt de Bökkers Mölle in Olst. Die bruist van activiteit en wordt tijdens de komende molendagen in volle glorie hersteld.

De uitbaters van de Bökkers Mölle in Olst, Bastiaan en Marina Bökkers, maken er een onvergetelijk weekend van.

Op 11 mei is de molen open voor bezichtiging. Op iedere etage van de molen wordt op ludieke wijze uitleg gegeven over het werkproces. Er kan vrij in en uit gelopen worden in de maalderij maar ook de bakkerij is vrij toegankelijk om het Nederlands boulangerie team aan het werk te zien. Er is van alles voor de kinderen, ballenbak en springkussen en zelf een minibakkerijtje! Onze kok staat de hele dag paraat om u te voorzien van heerlijke culinaire hoogstandjes op basis van vers gebakken brood. En er word natuurlijk voor een drankje gezorgd. Kortom het zal u aan niks ontbreken!
Winkel en restaurant open vanaf 9.00 uur tot 18.00 uur.
Aanvang openmolendag vanaf 10.30 uur, einde programma 16.00 uur. Vrije entree!

Zondag 12 mei is het festival bij De Bökkers Mölle! Wij hebben zin om een feestje te vieren! Op deze molendag gaat het dak eraf bij Bökkers met onderandere de 69 comeback band!
De bands gaan optreden in de laadbak van onze oude Scania torpedo uit 1979.
De 69 Comeback is een Rock ‘n’ Roll trio met een groove!

De Gebroeders Bökkers treden ook op! Hendrik Jan Bökkers en Bastiaan Bökkers zijn 2 telgen van de molenaars familie, zijn supermuzikaal en hebben hun sporen in de muziekwereld wel verdiend! Andre Bökkers zal mee spelen op de piano. Zei zullen een Johnny Cash tribute geven.

The free beer Basterds
Een band die de covers van zowel de Rolling Stone als de Story haalt, alleen maar wil playbacken bij Jimmy Fallon en bij DWDD op de tafel mag staan. Een hype, een nieuwe stroming, een voorbeeld. In de voetsporen van The Beatles, The Stones, The Who, Queen, Led Zeppelin, Kiss, Stevie Ray Vaughan, Prince, Jimi Hendrix, Bowie en al die andere grootheden. Free Beer Bastards is zo’n band.

Dat beloofd wat!

 

Gave bands met fijne meezingers op een grote oude Scania vrachtwagen. De molenaar/ bakker zelf zal dus ook mee doen met zijn gitaar! Een heerlijke laidback Sunday met een hapje en een drankje.

Winkel open vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur.

Festival vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur. Vrije entree!

 

Naast alle prominenten ondersteund ook een delegatie van het Nederlands Boulangerieteam deze dagen. Wat de Bökkers Mölle zo uniek maakt is dat zij ter plaatse de door hen gemalen granen ook verwerken tot ovenheerlijk bakkerij producten waaronder molensteentjes en hartige wieken. Komt u zelf maar even proeven. De uitbaters van deze authentieke molen, bakkerij en uitspanning nodigen u van harte uit voor een bezoek.